ANTALYA / MURATPAŞA - Şehit Yasin Kurt Anadolu Lisesi

Şehit Yasin Kurt Anadolu Lisesi

GÜZELOLUK MAHALLESİ 1846. SOKAK NO1 MURATPAŞA / ANTALYA
Vizyon
Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi kullanabilen, kalıcı, istenilen ve örnek davranışlar geliştiren, Atatürk ilkelerine-inkılaplarına ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı, vatan ve millet sevgisiyle dolu, sporu bir uğraş değil de bir kültür, bir felsefe kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, Türkçe´yi güzel, doğru ve etkili kullanabilen; sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, okuyan, araştıran, teknolojik yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, sürekli kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazanarak takım ruhu ile hareket edebilen, yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilen, etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Misyon
Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanan; öğrencilerini yüksek öğrenim kurumlarına hazırlayan ve onları topluma aktif uyum sağlayan, mutlu, üretken, çağdaş, sosyal- kültürel- bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, kendine güvenen kişiler olarak yetiştiren; ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran ve onların uluslararası yarışmalara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayan, okul sporlarının gelişmesine destek veren, diğer spor kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek için varız.
KLİMA
İngilizce - Almanca
Ulaşım
OKULUMUZA ULAŞIM DOLMUŞ VE BELEDİYE OTOBÜSLERİ İLE YAPILABİLMEKTEDİR. AYRICA ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DE MEVCUTTUR.
OKULUMUZ TOPÇULAR, GÜZELOLUK, KIRCAMİ VE LARA BÖLGELERİNE YAKINDIR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ İL MERKEZİNE 7 KM UZAKLIKTADIR. TOPÇULAR, GÜZELOLUK, KIRCAMİİ VE LARA MEVKİLERİNE YAKINDIR.
Kütüphanemizde 3416 kitap bulunmaktadır.